onsdag 14 april 2010

Hur du pimpar dina jeans, del 4

Dags för sista delen av "Hur du pimpar dina jeans"!
Har du missat någon del så är det bara att besöka "Följetonger" ovan eller klicka på länkarna under:

Hur du pimpar dina jeans:
Del 4: Färga dina jeans 
  •  Hur du färgar dina jeans 
Välkommen till ännu en sak som är superenkelt!
Något du måste tänka på innan du sätter igång är att ju mer bomull det är i jeansen desto bättre blir resultatet. Jag rekommenderar inte att du färgar jeans med under 98% bomull. 
Färg till textil finns att köpa på Panduro, större matbutiker, Åhlens och tygaffärer. Färg som räcker till jeans + ett par plagg till kostar ca 50-100 kr. I vissa fall behöver du köpa till ett speciellt färgsalt för ca 20 kr. Läs på baksidan av förpackningen!
 
Tänk på att nyfärgad textil kan torrfälla och att beroende på färg i tyget kanske det inte blir den färg du hade tänkt dig. Blåa jeans färgade med blå färg kan t.ex. bli grönaktiga medans grå jeans färgade med svart färg kan bli lite rödaktiga. Bor du i lägenhet är det bäst att kolla vad hyresvärden tycker om färg i tvättmaskinen ibland tillåts det inte att man färgar med hjälp av hyreshusets tvättmaskiner. Är du noga och rör om mycket under tiden som det färgar kan det gå att färga jeansen i badkaret/diskhon eller en stor hink men det är ingen garanti för att resultatet blir lika bra som vid färg i tvättmaskin.

Läs på förpackningen hur många kg textil som färgen kan färga. Tar du i för många kläder så blir resultatet fläckigt.

(OBS! Jag har hört att vid färg av kläder i tvättmaskin kan en del färg finnas kvar i tvättmaskinen och missfärga kläder som tvättas efteråt. Detta har jag försökt hitta källa på utan resultat. Jag tror att din tvättmaskin är säker om du kör en tom tvättmaskin (med lite tvättmedel) direkt efteråt.)
 

Bild från Nina stil


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar